Παρασκευή, Νοεμβρίου 16

Θα το δεχθεί αυτό η Εκκλησία;;;

ΜΕΣΑ η Εκκλησία, ΕΞΩ ο Χριστός...


Οι αλλαγές που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος και το άρθρο 3 κρατάνε μεν την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά εξοβελίζουν τον Χριστό. 
Θα το δεχθεί αυτό η Αρχιεπισκοπή;
Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους
Θυμίζουμε πως το νέο παγκόσμιο δόγμα της Πανθρησκείας δέχεται τις Εκκλησίες αλλά όχι τον Χριστό, στον οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά, στο πλαίσιο φυσικά συγχώνευσης των θρησκειών υπό την σιδηρά πυγμή ενός «παγκόσμιου σωτήρα» επί γης.
Μέσα ενημέρωσης διαλαλούν πως ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ακροβατήσει μεταξύ των στελεχών του που πρότειναν πλήρη διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας και εκείνων που του εισηγούνταν να μην προχωρήσει σε ρήξη. Έτσι όπως μεταδίδεται προτείνει μια… «σολομώντεια λύση». 
Έτσι, το άρθρο 3 της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει: 
Θρησκευτική Ουδετερότητα,
Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία
Απαλείφει κάθε αναφορά στον «Κύριο ημών Ιησού Χριστό». 
Πιο αναλυτικά: 
Το άρθρο 3 του Συντάγματος αναφέρει στην παράγραφο 1: 
Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού.
H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις.
Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928. 
Με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ αντικαθίσταται ως εξής: 
«Η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη.
Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία βρίσκεται αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και με κάθε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία και τηρεί απαρασάλευτα τους Κανόνες των Αποστόλων και των Οικουμενικών Συνόδων και την εκκλησιαστική παράδοση.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας είναι αυτοκέφαλη και διοικείται σύμφωνα με όσα ορίζουν ο Καταστατικός Χάρτης της, ο Πατριαρχικός Τόμος του 1850 και η Συνοδική Πράξη του 1928.
Το εκκλησιαστικό καθεστώς της Κρήτης και των Δωδεκανήσων δεν αντίκειται στις παραπάνω διατάξεις». 
Χριστός πουθενά! 
Ορθοδοξία μέσα. 
Ξαναρωτάμε: Θα το δεχθεί αυτό η Εκκλησία;
Θα δεχθεί την απάλειψη της φράσης ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος γνωρίζει ως κεφαλή της τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό».
Συνεπώς, αν περάσει η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα επίσημα δεν θα αναγνωρίζει πουθενά τον ρόλο του Ιησού Χριστού. 
Λέξεις όπως «Χριστούγεννα» δεν θα χρησιμοποιούνται ενώ ο Σταυρός κινδυνεύει να φύγει ακόμα και από την Σημαία. 
Αναμένουμε τι μέλλει γενέσθαι......
ΣΧΟΛΙΟ :  Μήπως ήλθε η ώρα να αναλάβουμε δράση κι ΕΜΕΙΣ οι χλιαροί χριστιανοί;;;

Ζούμε ομολογιακά χρόνια άλλωστε...