Παρασκευή, Απριλίου 29

Το αντιυπερτασικό τρόφιμο που καταπολεμά άνοια και αϋπνία

Το αντιυπερτασικό τρόφιμο που καταπολεμά άνοια και αϋπνία

 Σημαντική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία έχει ένα αντιυπερτασικό τρόφιμο καταπολεμώντας την άνοια και την αϋπνία

Τα καρύδια περιέχουν  αργινίνη που αυξάνει την παραγωγή νιτρικού οξέος, το οποίο βοηθά να διατηρούνται εύκαμπτες οι αρτηρίες μειώνοντας την πιθανότητα παρουσίασης θρόμβων. Τα ω-3 λιπαρά οξέα, λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης τους, συμβάλλουν στη μείωση της πίεσης του

αίματος, του κινδύνου στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς και στην προστασία από καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη.

Επιπλέον, τα ω-3 λιπαρά οξέα ωφελούν τα οστά, περιορίζοντας την απώλεια οστικής μάζας. Τα καρύδια προστατεύουν από τις πέτρες στη χολή, καθώς είναι πλούσια σε μαγνήσιο.

Τέλος η συστηματική πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων σχετίζεται με τη βελτίωση των εγκεφαλικών λειτουργιών και ενδέχεται να προστατεύει από την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου ή τουλάχιστον στη μείωση του ρυθμού απώλειάς τους όσο περνούν τα χρόνια.

Ακόμη η μελατονίνη που υπάρχει στα καρύδια συμβάλλει σε καλύτερο ύπνο.

Τα καρύδια είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε που απαιτείται για τη διατήρηση της ακεραιότητας της κυτταρικής μεμβράνης στις βλεννώδεις μεμβράνες και στο δέρμα, προστατεύοντάς τις από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Έχουν επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια και επιτρέπουν να διατηρείται η ενέργεια όλη την ημέρα. Πολλές από αυτές τις βιταμίνες συμβάλλουν στην καλύτερη εμφάνιση του δέρματος και των μαλλιών έως στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Επίσης, τα καρύδια είναι πλούσια πηγή μετάλλων, όπως κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρος. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στην παραγωγή ενζύμων που ρυθμίζουν την σωματική αύξηση και ανάπτυξη, την παραγωγή σπέρματος και την πέψη.

Πηγή: Τρώμε και ομορφαίνουμε – Πολύτιμα μυστικά της υγείας μας, κρυμμένα στην Ελληνική κουζίνα / Δημήτρης Κουρέτας & Ηλίας Μαμαλάκης – Εκδόσεις ΑΡΜΟΣhttps://www.ygeiamou.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae/48199/to-antiipertasiko-trofimo-pou-katapolema-ania-ke-aipnia/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .