Πέμπτη, Οκτωβρίου 18

Φωτογραφική έκθεση στη Μόσχα από την ελληνική συμμετοχή στον Β΄ΠΠ


Φωτογραφίες από την ελληνική συμμετοχή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα εκτεθούν στη ρωσική πρωτεύουσα, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής συνεισφοράς στην αντιμετώπιση της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Έκθεση με 200 σπάνιες και ανέκδοτες φωτογραφίες από την ελληνική συμμετοχή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο περιλαμβάνει η εκδήλωση «Ημέρες «Όχι», ελληνική αντίσταση 1940-45», την οποία διοργανώνει το γραφείο Τύπου της πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο μουσείο του δήμου Μόσχας στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας, και τα εγκαίνια θα γίνουν στις 18 Οκτωβρίου.
Με απώλειες, οι οποίες σύμφωνα με ορισμένους απολογισμούς, φθάνουν έως και το 20% του πληθυσμού, αλλά και με τεράστιες υλικές καταστροφές, η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά την αντίσταση στις δυνάμεις του Άξονα.
Αυτή την, ελάχιστα γνωστή στη Ρωσία, πτυχή της ιστορίας που συνδέει τις δύο χώρες αποτυπώνει η έκθεση, η οποία εκτός των άλλων περιέχει φωτογραφίες από Σοβιετικούς στρατιώτες την περίοδο της κατοχής, αλλά και από την Μητρόπολη της Αθήνας κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης.
Συγκριτικά η Τουρκία, κήρυξε τον πόλεμο στην Γερμανία στις 25 Φεβρουαρίου του 1945.
Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε…

 
 
    Grand photo exhibition about the Greek resistance in the at the Museum of Moscow, next Friday, 19 Oct. Don't miss it!
ΠΗΓΗ